LA NOSTRA BANDERA

Fa ja més 40 anys que es va celebrar, per primera vegada, el "Dia de la Bandera". Acte distintiu de la Falla Oeste que podem definir, junt amb el sopar de Germanor, com preludi de les falles, i es que, en eixa primera setmana del mes de Març, se'ns ompli la boca de dir "Ja fa oloreta a falles"  i el dia de la bandera com que té lloc la primera mascletà de Març, tots diguem "Ja fa olor a pólvora!".

 

L'exercici 1972-1973 quedarà en el record, ja que sota la presidència del Sr. Vicent Sánchez i Mompó es va celebrar, el diumenge abans de la plantà, el "Dia de la Bandera de la Falla Oeste".

 

La ceremònia de benedicció de l'estandart es va celebrar el 10 de Març´de 1973 en la parròquia l'Assumpció de Dénia. Va ser beneïda pel servita Pare Pelegrí i els seus padrins van ser els xiquets Pedro Juan Sivera i Dora Santamaria. En acabar es va tirar una mascletà patrocinada pel Sr.Juan Sivera "Moco" i el Sr.Salvador Santamaria "Colom".

 

Uns anys més tard, en falles de 1987 celebràrem l'aniversari per partida doble, ja que va ser batejat l'estandart de la comissió infantil en la parròquia de Sant Antoni de Dénia. Els padrins van ser els xiquets Josep Navarro i la xiqueta Adriana Martí Lon.

 

Sempre ha sigut un dia molt especial, en el que els nous fallers i falleres de la comissió, tant grans com infantils, juren bandera al nostre estandart. I arriba a ser més emocionant quan eres un dels màxims càrrecs i imposes a l'estandart el corbatí amb el teu nom bordat en record d'aquest dia.

EL NOSTRE ESCUT