LES NOSTRES BANDES DE MÚSICA

El recorregut músical per la nostra comissió des del seu naixement, es completament variat. La primera banda de música que va acompanyar la nostra comissió va ser “El Regiment D'infanteria d'Alcoy” en l'any 1949. L'any següent, el 1950 al Regiment d'infanteria d'Alcoy es sumà la Banda Juvenil de Trompetes i Tambors també de la ciutat d'alcoy.

 

El dos anys següents el 1951 i 1952 la Falla Oeste va continuar amb el Regiment d'Infanteria d'Alcoy. El 1953 i 1954 la banda de música que ens acompanyà va ser la Banda Músical d'Altea. El 1955 es va contractar a la Uniò Músical de Pedreguer i el 1956 a la Banda Músical de l'Aviaciò de San Javier. Els tres próxims anys tinguerem a l'Agrupació Artìstica Musical de Dénia (1957, 1958 i 1960).

 

A l'any següent, el 1961 tornà la Uniò Musical de Pedreguer. El 1967 va ser el primer contacte amb Los Claveles d'Alacant, encara que al any seguent (1968) tornà l'Agrupaciò Artìstica Musical de Dénia, i el 1969 la Uniò Musical de Pedreguer.

 

A partir del 1970 fins al 2012 ens han estat ambientant les festes falleres, la Banda Cómico-Musical de Los Claveles d'Alacant convertint-se en una de les bandes més conegudes en la nostra ciutat i fent-se un lloc en la história fallera de la nostra ciutat i per supost de la nostra comissió. Des de 2013 ens acompanya la Xaranga Cachorras Band de Dénia.

 

Homenatje a Paco Sirvent en el Llibret del 60 aniversari de la Falla Districte Oeste.

 

Paco Sirvent, la falla Districte Oeste vol fer un xicotet homentaje a esta gran persona, gran mùsic i gran amic de la nostra falla i admirador del nostre poble, i per mitjà d'aquestes linies farem un recorregut per la seua trajectòria artìstica i músical.

 

Paco Sirvent fou durant mès de cinquanta anys, director de la Banda Cómico-Musical Los Claveles d'Alacant, però abans d'entrar a formar part de los Claveles, va ser tot un personatge molt estimat en el mòn de l'espectacle alacantì.

 

Naix a Alacant l'any 1926 de ben jovenet, quan estava en edad escolar ja desracava per les seues qualitats en el grup de teatre de la seua escola, qualitat que li va donar diverses vegades el premi al millor actor i millor còmic.

 

Amb 18 anys, ja treballava en diferents teatres d'Alacant, i provincia, feis entre altres actuacións, una molt especial que el dia del seu soterrament comentavem tots els qui visqueren eixa època. L'HOME DE GOMA, encara que hui hi ha persones que els cosra creure com era capaç de fer-se tot un nuc, i després tornar a ser el mateix.

 

També feia imitacións de Charlot que nosaltres, els dianenses si que vàrem poder veure del que era capaç artisticament este home, i aixì va continuar fins a la mitad dels anys 50, que va entrar a formar part de Los Claveles, transmetent-los tota la seua gràcia i sent pilar fonamental del gran renom que han aconseguit Los Claveles per tot el territori espanyol.

 

L'any 1967, sent president de la nostra falla el Senyor Josè Llobell, contractà per primera vegada a Los Claveles. Ni cal dir que va ser la bomba musical de les festes falleres d'eixe any.

Els anys 1968 i 1969, per diferents circumstàncies, no van estar amb nosaltres però l'any 1970 sent president el Senyor Salvador Contrì els va recuperar i ja no han faltat mai a la cita amb la Falla Oeste. I Paco Sirvent, sempre al d'avant d'ells, fent festa, fent música, fent amics i fent que tothom diguera amb veu alta que Los Claveles són excel·lents i el seu mestre matrícula d'honor.

També direm que l'any 1977 la seua filla Marivi Sirvent va ser dama d'Honor de les fogueres d'Alacant en la nostra falla. Ens ha deixat un gran mùsic, un gran amic, sempre el tindrem en la nostra memória.

 

1/10