EL NOSTRE BARRI

L'Història de la nostra ciutat compta amb moltes etapes com reflexen els nombrosos monuments repartits al llarg del territori i com així ens detalla l'història escrita del temps. Aquesta Dénia compta amb quatre barris històrics: el barri de Baix la Mar, Les Roques, Centro i el nostre barri, el barri del Oeste.

 

El centre neuràlgic del barri es la Plaça Valgamedios, coneguda popularment com la Plaça Oeste. Des de ella naixen carrers com el Carrer Pare Pere, Carrer Major, la Ronda Muralles o el Carrer Loreto. 

 

En aquesta plaça antigament es desenvolupaven part de les festes majors de la ciutat, tinguent com exemple l'eixda de les entrades de bous a la mar que antigament es feien des de la Plaça Oeste.

 

La tipologia de la plaça i la dels carrers del barri del Oeste amb cases de poca altura i antics palaus fan que el barri siga un lloc idoni on plantar falla i celebrar els festejos de Sant Josep.

 

La nostra comissió juntament amb la col·laboració del veïnat del barri han engalanat el barri durant moltes festes de falles, com el Carrer Independència aconseguint un ampli nombre de Primers Premis en aquesta categoria.

 

Sense dubtes el barri del Oeste es un lloc que no es pot deixar de visitar, agafant major vistositat en les festes de Sant Josep quan els monuments plenen de color i música la Plaça.

 

Pots coneixer molts més detalls del nostre barri en el llibret "Qui no sap d'on ve, no sap on va. L'Oeste en el temps".