top of page

Així son les Falles 2023


Diumenge 22 de gener ha estat el dia triat per donar a conèixer les falles que plantaràn els nostres artistes el proper mes de Març. L'acte de presentació ha tingut lloc en l'emblemàtica Plaça del Tenor Cortis, en el cor del nostre barri, on han vist la llum les falles que Grego Acebedo i Josué Beitia i els seus equips ens han preparat per al 75 aniversari.


Les falles com sabem es una part fonamental de la festa fallera, tota la comissió desitja vorer lluir els millors ninots possibles a la plaça, i aquest any no anava a ser diferent. El pròxim març la plaça Valgamedios vorà la plantà del seu 75 aniversari.

APPÒPOLIS

Aquest any per a la nostra xicalla baix el lema de “appòpolis” hem optat pel món de les xarxes socials i les noves tecnologies, ja que, es un món que ha evolucionat molt en aquest segle, està a l’ordre del dia i es el futur. Actualment la xicalla naix envoltada d’aquestes ferramentes i les coneixen molt millor que algunes persones majors. Es per això que aquest monument representa molt be a la nostra comissió infantil, per que al igual que les TIC’S, la xicalla vaquera també es el nostre futur.


Aquest any per a la falla infantil contem amb una gran artista faller. Ell es Grego Acebedo. Per a nosaltres és tot un orgull comptar amb ell com el nostre artista infantil. Donat que te una trajectòria molt reconeguda en València i Benicarló, a aconseguit guardons com el premi Salvador Debón al artista revelació de Valencia otorgat per la falla Plaza del Dr.Collado en 2017 o el premi Portada de la revista Actualitat Fallera en el seu 50 aniversari en l’any 2018. Arriba a l’Oeste amb molta Il·lusió i amb aspiracions de guanyar el màxim guardó.

SER MES EL SOROLL QUE LES ANOUS

“Eres única i quan comprengues això, aconseguiràs el que vuigues.” Amb aquesta frase volem començar la presentació de la falla gran per al 2023. Aquest any trobarem la plaça envoltada de fantasia i màgia amb els quatre regnes representatius de “ser mes soroll que les anous”. Quatre regnes formen el monument gran. En ells veurem el protagonisme d’un mon paral·lel on tot tindria que ser perfecte però no ho és.

Per a aquesta ocasió em confiat en un artista novedos per a la falla Oeste. Ell es Josué Beitia. Ell comença la seua trajectòria de la ma de Vicente Llacer, a treballat amb artistes molt reconeguts com Miguel Santaeulalia. Poc després s’enllança a soles dins d’aquest món, poc a poc a anat fent-se camí i renom, fins arribar a la nostra falla. Per a nosaltres es una satisfacció tindre com a artista gran a un professional com ell.

Ara si, a les portes del nostre emblemàtic casal vos hem presentat els esbossos de les nostres falles per a l’exercici 2023. Encara que queda molt per descobrir. Per això els esperem a març per vorer i gaudir a la nostra plaça dels nostres monuments que de segur seran únics i especials.


*En breu totes les fotografies de l'acte




Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page