top of page

Comunicat sobre la reurbanització de la Plaça Oeste


Plaça Oeste després de la remodelació. Foto de Dénia.com

Des de la Falla Oeste volem exposar públicament la nostra postura arran de les diferents notícies i comentaris en premsa i xarxes socials relacionades amb la comissió a causa de la remodelació de la plaça Valgamadios, on plantem falla des de 1947.


A continuació passem a exposar la cronologia de com han anat evolucionant els fets amb la comissió relacionats amb les obres al nostre barri.


El 2018, fa ja quatre anys, l'Associació Cultural i Festiva Falla Districte Oeste va ser convocada per primera vegada a una reunió amb l'Ajuntament per exposar el projecte de remodelació del barri de l'Oeste.


En aquesta reunió, dirigida per la regidora d'Urbanisme Maria Josep Ripoll, i els tècnics de l'Ajuntament en aquesta matèria, ens van exposar el projecte previst. Aquesta reunió va tindre lloc abans de presentar el projecte a la Diputació d'Alacant, durant el procés de redacció.


Aquest projecte contemplava la remodelació integral de la plaça, convertint-se en una plataforma única per a tot l'espai, tant de vianants com el de circulació de vehicles. Els serveis bàsics anaven a ser soterrats en la part dreta de la plaça (junt amb el vial direcció Ronda Muralles). A més, ens asseguraren que tots els elements de la plaça (jardineres, bancs, paperes...) anaven a ser elements desmuntables.


Des d'aquella reunió, amb uns terminis previstos que no s'han complit, fins a l'inici de les obres, no hem tingut cap notificació més sobre qualsevol modificació del projecte de la plaça. Amb les obres iniciades, i amb el transcurs d'aquestes, hem comprovat com el projecte en concret de la Plaça Valgamedios ha sofrit diversos canvis: la plataforma única passa a convertir-se en una plataforma de dos nivells. En aquest moment, des de la Falla Oeste ens posem en contacte amb el Regidor de Festes, Oscar Mengual, per tal de traslladar la nostra preocupació en veure el desenvolupament de les obres. En aquest moment el regidor ens trasllada que hi ha hagut un canvi en l'execució del projecte i que es realitzarà en dues fases: la primera és la conversió en zona de vianants del centre de la plaça, i en un segon projecte, l'anivellament del vial que va direcció Ronda Muralles. A més, en comprovar l'instal·lació d'elements fixos a la plaça, el regidor ens va comunicar que en les festes falleres l'Ajuntament s'encarregarà de desmuntar-los per no impedir en cap moment la plantà de les falles en els seus emplaçaments històrics. Aquesta segona fase d'actuació, el propi regidor de l'Ajuntament de Dénia ens assegura que el projecte estarà acabat abans de les properes falles. Volem destacar que la no realització de la plaça en una plataforma única pot suposar un problema de seguretat en els dies de falles per a les persones, ja que es trobaran desnivells a l'hora de visitar les falles. Per tant, demanem que aquesta actuació es complete abans de les properes festes.


Des de la Falla Oeste volem donar a conéixer aquesta relació de fets per esdevenir qualsevol dubte de la comissió, veïns del barri i ciutadans de Dénia arran de diferents comentaris a les xarxes socials i de la premsa local. Des de la comissió confiem en les paraules que ens traslladen des de l'Ajuntament de la ciutat, on ens asseguren que la plantà i el transcurs de les festes falleres en la nostra plaça continuarà com hem fet des de 1947. Seguirem atents a l'evolució de les obres i dels compromisos adquirits per l'Ajuntament respecte a la nostra comissió per tal d'assegurar que les falles de l'Oeste no tinguen cap problema per plantar en la seua ubicació històrica.

Primers planols del projecte de reurbanització. Foto de Deniadigital.com


Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page