top of page

Un barri que crida: Ja estem en Falles!El passat diumenge 28 de febrer des de les Muralles del Castell, les FFMM de Dénia va proclamar de Nord a Sud, i d'Est a Oest que les Falles ja estàn ací. Abans d'aquest moment va ser el torn dels bàndols fallers de tots els districtes fallers de la ciutat.

En el nostre barri, el bandol va estar protagonitzat per la xicalla vaquera que va recrear el "Western Faller" convidant a tots els presents a viure junt a nosaltres de la festa fallera. Pel matí vam tindre dinar al Casal per calfar l'ambient faller i ho vam fer amb un fantàstic Goulash de Manuel Márquez que va fer agafar forces a tots els presents.

A continuació vos deixem el bàndol 2016 per a que el gaudiu:

Paula: Siguen tots benvinguts al Barri de l’Oeste. Un barri que ens arrabassa amb força, el seny i el cor a tots els que estimem el nostre poble.

Aquest barri ha esdevingut icona i referent de la Dénia més històrica tant en l’àmbit cultural, industrial com en el festiu, i hui dia de festa gran, des del més alt d’una d’aquelles icones dels inicis del nostre barri, proclamem a tot el món que les falles ja estan ací!

Les hores s’esmunyen, la vida s’escapa i brollen projectes. Alguns com els monuments fallers els trobem cada any en les nostres places i carrers. Però no de cartó i pedra vivim únicament els fallers, també demostrem que estimem la nostra cultura. A continuació, des del llunyà Oest ho volem transmetre:

Marina: Has sentit el que deien aquest matí en el “Saloon”?

Lidia: Alguna cosa he sentit d’una festa de la vella Europa, que si fan figures de fusta, que si juguen amb el foc... una cosa molt estranya...

Marina: Si si, i damunt diuen que ho fan en cada barri del poble i durant tres dies van amb bandes de música, cremen pólvora, fan passacarrers... i per rematar he sentit que entre elles competeixen però amb germanor. No hi ha qui els entenga!

Lidia: Igual allí no tenen el whisky que tenim per aquestes terres... però pareix que alguna cosa hi beuen, eh?

Paula: Com ens conten aquestes dues índies, nostra festa ha estat sempre una curiositat per a visitants i forasters. Cadafals treballats durant tot un any per a que arribe el 19 de març i li peguem foc.

“Perquè cremem les falles?”. Tal vegada aquesta pregunta siga una de les més repetides per aquells que veuen la festa des de fora. Però ... atents que els bandolers del “Saloon” diuen alguna cosa:

Valentin: Aquells de la mediterrània perquè cremaran aquelles coses? Tot un any fent feina per reduir-ho a cendra! Es de bojos!

David: He sentit dir a alguns d’estos forasters que per ací passen, que ho fan per donar la benvinguda a la primavera i cremar tot allò roí que els ha passat durant l'any.

Paloma: Per tots els cactus del desert! Si ací començàrem a jugar amb foc com allí, no quedaria poble en peu! Prou tenim amb les nostres batalletes: Que si disputa ací, que si pistoles per allí... i damunt amb germanor! Però aquells d’Europa no saben que Indis i Vaquers no se'n avenen com a bons germans...

Valentín: Vinga deixeu-se d’històries i a beure! Per l’Oest!

Paloma - David: Per l’Oest!

Paula: Una vegada resolt el misteri de per què cremem les falles, i d'on ve la nostra festa tan estimada, hem de fer partícips a tots i a totes de la festa i cultura. Nosaltres des del Barri de l’Oeste tenim el plaer de convidar-vos a gaudir de la festa gran dels valencians.

De Nord a Sud. D’Est a Oest. Des de la mar fins al Montgó. Anem a omplir nostra ciutat de festa, música, pólvora, color, alegria i, sobre tot, de germanor.

Vos convidem a gaudir junt amb nosaltres de les albades, dels passacarrers, de la música, de la pólvora i, com no, dels nostres monuments! Una festa que vivim tot l’any i que la gaudim al màxim el mes de Març. Visca Dénia i Visquen les Falles!


Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page