top of page

Les Falles 2018 tenen un color diferent!Fallers de l'Oeste junt a Valentí

El nostre faller i dissenyador Valentí Alcalá va presentar diumenge passat la imatge de les falles de Dénia 2018, que sota el títol Patrimoni de Colors il·lustrarà les festes d’aquest any d’una manera innovadora. Sabedor de que representar l’essència de la festa en una sola imatge era un repte complicat, Valentín Alcalá ha apostat en aquesta ocasió per quatre imatges, quatre cartells que resumeixen els ingredients principals de la festa: el foc, la pirotècnia, la indumentària i la música.

El primer treball és “Flama d’Onze” i serà la portada de Música i Foc 2018, el llibre de les Falles de Dénia. Amb aquesta imatge es pretén reflectir com la unió de les onze comissions aconsegueix formar la flama fallera a Dénia, com aquestes onze falles formen cada any un calendari d’actes fallers on totes tenen la seva importància.

El segon treball és “Pirotècnia”, un dels principals elements de la nostra festa i que sense la qual no podrien haver falles. En ella, es mostra aquelles nits on els fallers gaudeixen dels focs artificials, aquests dies intensos de mascletaes en els diferents barris de la ciutat i, com no, les tradicionals despertaes que celebrem. Amb aquesta imatge descobrirem els diferents actes pirotècnics amb què gaudirem aquestes falles 2018.

La tercera imatge es tracta de la “Indumentària”. Potser molts fallers no són conscients de la importància d’aquesta part de la festa però, sense cap dubte, és una part essencial de la festa. A la imatge es plasma de manera conceptual l’esquema d’una seda valenciana. Una seda que els dies de falles ompli de colors els carrers i que és un dels elements que més interès desperta al llarg d’un exercici faller.

Finalment, la “Música”, una part essencial de la festa però que, en aquest cas, destaca aquella part que menys importància li donem: les albaes, eixos cants amb dolçaina i tabalet tan nostres i que sens dubte formen una de les parts més emotives de la plantà.

Patrimoni de Colors es va presentar oficialment el passat diumenge a La Sala del Castell de Dénia en un acte presidit per les falleres majors de Dénia, Melani Ivars i Carla Vinaroz, i els seus corts d’honor; i com no els nostres càrrecs Rosa Pastor, Celia Llorens, Aitor Taverner i Vicent Montaner no van faltar a l'acte per recolzar al nostre faller. Enhorabona Valentí!

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page