top of page

Jose Navarro i Sisco Perles, fallers exemplars 2022 de Dénia


Des de la Falla Oeste volem donar l'enhorabona als nostres fallers Jose Navarro i Sisco Perles, que han sigut anomenats fallers exemplars 2022 de Dénia. Un reconeixement més que merescut. També donar l'enhorabona a José Mº Chornet de la Falla Centro, per el seu nomenaments també.

Jose Navarro:

Els seus inicis en aquest món de les falles sigué inclús abans de nàixer en l’any 1980 en la falla de Oeste, on des de eixa data, continua sent faller de la comissió.


En l’exercici 1986-87 va ser President Infantil junt a el seu pare com a President Gran i a més va ser el padrí de l’estandart infantil.

L’exercici 1995-96 passa a formar part de la comissió gran, sent en el 2008-2009 President de la falla i al mateix temps Vice-President de l’Associació Cultural Falla Oeste fins el 2012 i des de eixe exercici fins al 2016 es President de l’Associació.

L’any 2019, la Falla Oeste li otorga la Menció Interna de la falla com a reconeixement de la seua tasca fallera, ja que a més dels càrrecs abans esmentats ha sigut secretari de la falla, delegat de festejos, rifes, artística, barra...


Durant alguns anys, quant era menut, va ser presentador infantil i guanyador diverses vegades, a més de mantenidor de la seua germana tant de infantil com de major. També es participant habitual en els jocs fallers i guanyador en varies ocasions.

De manera externa, cal mencionar que ha col·laborat abonant la quota fallera en la Falla Port Rotes durant 3 exercicis, 1 en la Falla Campaments i 1 en la Falla Baix la Mar.

També ha col.laborat abonat la cuota de col.laborador en la Falla Centro durant 2 exercicis i en la Falla Port Rotes durant 1 exercici.


També mencionar que en moltes ocasions ha sigut col.laborador culinari en quasi totes les falles de Dénia i junt amb la seua mare Julín han fet diverses vegades “olleta alcoiana” per a diferents comissions.

Per altra banda ha tingut el gust de afagar el pergamí i posar publicitat en el llibret de diverses falles des de el negoci que tenia de “Taverna Els Cosins”.


Mencionar que, es una persona molt arrelada a les falles, ja que a més del seu currículum faller, tota la seua família ha estat vinculada a esta festa. El seu pare Jose Navarro va ser President de la falla el 1987 i Faller exemplar en 2009, la seua mare Julín ha sigut fallera de Baix la Mar i del Oeste, ademés també li van otorgar la Menció interna de la falla Oeste, la seua germana María va ser Fallera Major Infantil el 1994 i Fallera Major en 2008.



Francisco Perles Caudeli, més conegut per tots com a SISCO.


Va nàixer a D´enia, en ple barri de l'Oest el 15 d'abril de 1969.

Va començar a pertànyer a la Falla Oeset des de ben menut, sent President

Infantil en l' exercici 1975-1976.


Va passar a formar part de la comissió gran en l'exercici 1985-1986, any en què el seu pare va ser nomenat President de la falla. En l'exercici 1982-1983 va tenir durant tot l'any a la comissió de la seua falla dins de casa seua, ja que el casal faller era la cotxera de casa seua.

En l'exercici 1986-1987 comença una relació amb la Fallera Major de la seua falla, la que és la seua dona, la que a més va ser també Reina del Foc i Reina de la Festa en els dos exercicis següents, coincidint aquest últim càrrec amb el de Reina de les Festes de Dénia en 1988.

Sisco, al llarg de la seua història fallera ha desenvolupat diversos càrrecs en la falla com a Delegat d'Esports,Delegat de Pergamins, Delegat de Festejos, vicepresident i els últims anys com a Delegat Culinari.


El garatge de la casa de la seua mare que està just enfront del casal al carrer Moncada, és el casal annex de la falla, on es fan les paelles, putxers i altres menjars que organitza la falla.

En l'exercici 2007-2008, va ser nomenat President del 60 aniversari de la falla, compartint el càrrec amb la seua filla María com a Fallera Major Infantil.

En l'exercici 2010-2011 la seua mare MªVicenta Caudeli va ser Fallera Exemplar de les Falles de Dénia.


En l'exercici 2016-2017 va ser nomenat Menció Interna Honorífica de la seua falla, per votació de tota la comissió de la falla. A banda de ser un faller nat de l'Oeste, ha col·laborat sempre amb diverses falles de Dénia tant en l'elaboració de menjars (putxero gegant en la falla P.Pedrera i Centro) i paelles, fideua, etc. en Baix la Mar, Port-Rotes normalment, com en fer treballs de ferro i soldadura (la seua professió) per a la confecció de diferents carrosses de l'Oeste com en altres de Baix la Mar, Centro o Port-Rotes entre d' altres.

Li agrada molt ser partícip dels dinars i sopars que es fan als Casals tant de la seua falla com de les altres.


Té molt bons amics en les diferents falles de Dénia, sempre està disposat a ajudar en el que li demanen, no té mai un NO per a ningú.


La falla Darrere del Castell utilitza el seu taller (Taller Perles) com a segon casal en els dies de falles, tenen una clau per a entrar i eixir quan ho necessiten, igual que els balcons de casa seua, on pengen els fanals per enlluernar la falla i hi ha hagut vegades que han estat penjats durant diversos anys sense treure'ls i mai ha dit res.


És difícil per no dir impossible que hi haga algú que no conega a Sisco, faller de l'Oeste, al costat de la resta de la seua família durant tota la seua vida.





Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page