top of page

Nuria Vayá i Ivars i María Vayà i Ivars Falleres Majors Infantils 2016


L'exercici faller de l'any 2016 està sent més que especial per nosaltres. Especial perquè la

comissió infantil ha fet història a l'elegir, per primera vegada, a dues nenes perquè ostentin el càrrec de fallera major infantil de la falla: Maria i Núria.


Elles van ser les absolutes protagonistes, diumenge al matí, d'una entranyable presentació que va reunir fallers i amics de la comissió vaquera, celebrant la gran festa del seu Xicalla.

Les menudes Paloma Mengual i Leire Ivars van ser les encarregades de conduir l'acte, que va començar amb la música de Vivaldi al so de les Quatre Estacions. Leire i Paloma van cridar a l'escenari al qual dirigirà a la comissió infantil aquest any, el petit Carlos Alcalà, que va rebre la primera sorpresa gràcies al seu germà Valentí i la seva cosina Verònica, que li van dedicar unes afectuoses paraules aconseguint emocionar el president infantil.


Carlos va rebre de mans del seu pare el bastó de president, i també va dirigir unes paraules al públic. Ara que ho tenia tot a punt, va exercir com a amfitrió en l'arribada dels components de la nombrosa comissió infantil.

Però faltaven les més importants, les que més anaven a brillar en l'acte, les falleres majors infantils 2016. Maria i Núria Vayà Ivars aparèixer al capdamunt de l'escenari, completant el decorat de les quatre estacions. Vestits molt similars, de fons blanc, i llaços diferents, una rosa, l'altra blava. Però el mateix somriure en els dos rostres, unes somriures que delataven la felicitat del moment que estaven vivint juntes.


La seva antecessora en el càrrec, Míriam Lozano, va ser l'encarregada d'imposar les bandes de falleres majors que van pujar a l'escenari els seus pares. Aprofitant el moment, Míriam i el seu president, Vicent, es van acomiadar d'un any inoblidable que van viure de menaera molt intensa al costat dels seus càrrecs, Tadeo i Noelia.

L'oncle de Maria i Núria, José Vicente Ivars, va ser l'encarregat de l'exaltació de les petites. I no era per menys, ja que si hi eren a dalt era, en gran mesura, per culpa seva. El exaltador va explicar que va ser ell qui les va apuntar a la falla en l'any 2012 tot i que els pares de les petites no tenien cap vincle amb la festa. Dos anys després, Maria i Núria van estrenar vestit com falleres de ple dret de la comissió infantil. José Vicente Ivars va recordar el naixement de les petites, un moment molt dur per a tota la família perquè va suposar una gran lluita per a les nenes i els seus pares. I tot i que la tercera germaneta no va aconseguir tirar endavant com elles, els va recordar que des d'on estigui els mira orgullosa.


Maria i Núria van plorar, riure i aplaudir les paraules del seu oncle, que també va recordar el moment en què Rubén Flores, el president de la falla, va anar a buscar a ell perquè les nenes fossin les falleres majors infantils d'aquest any.

Després l'emoció viscuda amb l'exaltació, Maria i Núria van rebre l'afecte en forma d'homenatge dels càrrecs infantils de la falla El Prat de Gandia; dels seus càrrecs, Rubén i Tania; del president de l'Associació Cultural Falla Oeste, José Navarro; la regidora de festes, Eva Ronda; el representant de la Comissió de Festes de la Mare de Déu, Paco Arnau Pastor; i la fallera major infantil de Dénia, Alejandra Pastor Gavilà.


Per finalitzar, quedava escoltar les paraules de les falleres majors, que es van mostrar molt feliços de poder ser-hi dalt aquell matí, el que significava que, tot i que la seva mare insistia que dos falleres majors no podia ser, el seu somni s'havia convertit en realitat. L'himne de la falla va posar punt final a la presentació de Maria i Núria com falleres majors de la falla Oeste, en un intens cap de setmana per la comissió que va començar divendres amb la presentació dels seus càrrecs grans.


Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page